به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله حسینی بوشهری، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در همایش اساتید و طلاب حوزه علمیه مسجدسلیمان که درسالن همایشهای دفتر تبلیغات قم برگزار شد، با اشاره به اینکه دین و مکتب ما به آیندهنگری و برنامهریزی توجه ویژهای دارد، گفت: اساسا نگاه قرآنی، نگاهی امیدبخش و آیندهنگرانه است تا انسانها به آینده روشن و حقیقی که همانا در ظهور حضرت حجت محقق میشود امید پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه سند چشمانداز اندیشه شیعی در جا زدن و به قهقرا برگشتن وجود ندارد، ابراز داشت: در سند چشمانداز عصر مهدوی، بهترین و متعالیترین افقهای روشن بشری وجود دارد و شیعه این افق ژرف و عمیق را همواره با خود داشته و خواهد داشت.
مدیر حوزههای علمیه، تأکید کرد: امام علی (ع) در نهجالبلاغه گرچه دنیاگرایان را توبیخ کرده است، اما به آیندهنگری اهتمام ویژه داشتهاند و بر لزوم تدبیر در امور تأکید نمودهاند.
وی اضافه کرد: اساسا اهلبیت (ع) با دو دیدگاه روبر بودند؛ یک دیدگاه صوفیگرایانه و عزلتگزیدن و در سوی دیگر فرهنگ تکاثر و دنیاگرایی مطرح بوده است، لذا اهلبیت (ع) نگاه متعادل بین این دو دیدگاه را در فرمایشات خود مطرح نمودند.
عضو خبرگان رهبری، در ادامه با اشاره به رابطه حوزه علمیه با آیندهنگری و تهیه سند چشمانداز گفت: حوزه علمیه نیاز به یک خیز جدی دارد ولی میان آنچه که قرار داریم و آنچه که باید به آن برسیم فاصله زیادی است.
وی با تأکید بر لزوم برآورده ساختن انتظارات مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید در حوزه اظهار داشت: باید توجه داشت که حوزه علمیه به معنای «مدیریت و شورای عالی به تنهایی نمیتواند کارها را جلو ببرد بلکه برای پیشبرد امور و تحول در حوزه نیاز به فرهنگسازی در همه بدنه حوزه اعم از طلاب و اساتید و علما احساس میشود.
عضو شورای عالی حوزه افزود: البته مراجع معظم، همواره نسبت به حوزههای علمیه و مسائل جامعه اسلامی دغدغهمند و پیشگام بودهاند. و ما از دیدگاهها و رهنمودهای آنها همواره بهرهمند میشویم.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر شورای عالی حوزه با ایشان تأکید نمودند: گرچه بحث و مسئله حوزهها، «فقه» است، اما نباید از کلام و فلسفه و ... نیز صرفنظر کرد.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: فقه ما با وجود همه بالندگی و پیشرفت خود باید تواند به تمام نیازهای جامعه و نیازهای بینالمللی پاسخگو باشد.
وی با تأکید بر اینکه فقه باید وارد متن زندگی شود گفت: متاسفانه هنوز فقه در حاشیه قرار دارد و حال آنکه برای اداره جامعه و الگو سازی باید وارد متن زندگی شود.
عضو جامعه مدرسین اضافه کرد: البته امروز فضلای جوان حوزه در مسائل نوپیدا به خوبی قلم میزنند و پژوهش میکنند که این مایه امیدبخشی است اما باید برای رفع دغدغه مقام معظم رهبری به ویژه در مسئله سبک زندگی که اخیرا در خراسان شمالی آن را مطرح نمودند، بیش از پیش وارد عرصه شده و به نیازها توجه نمود.
آیتالله حسینی بوشهری بیان داشت: تربیت نیروی انسانی کارآمد، سیاستگذاری و برنامهریزی در امور مختلف و نیز اهتمام به نیاز تعلیم و تربیت و دیگر برنامه ها باید جدیتر از گذشته دنبال شود.